Vi havde besluttet at slutte året med dette stævne lige som sidste år. Stævnet bliver sejlet med omvendt handikap og vi skulle så sejle 1.07.31efter første båd.

Det fede er så at bådene teoretisk skal komme samtidig i havn efter de 30 sømil. Banen går fra Køge ud til Køge sønakke og derefter mod Hvidovre og derefter er der kryds tilbage til Køge. Vi var 2 X-99 som stillede op til start og vi fik en perfekt start lidt foran den anden 99er.

Første ben var et halvindsben i noget ujævn vind. Der blev arbejdet meget med storskødet for at holde båden nogle lunde vandret. Vinden var fra Syd og det blæste ca 8-12 M/S. ved første mærke havde vi overhalet en Luffe 37 og holdt afstanden til den anden 99er. Nu skulle der faldes af, bommes og så skulle spileren op. Det gik sådan set fint efter planen, men der var en del uregelmæssige bølger som gjorde det til hårdt arbejde at tumle spileren, og efter at have været skåret op 3 gange blev vi enige om at droppe den. Selv uden spiler havde vi en fornuftig fart og på en enkelt bølge ramte vi 11,5 knob så lidt vind var der da. Stort set alle de andre havde også droppet spileren, men en enkelt Banner 41 havde den dog oppe, og kom susende forbi os i fuld kontrol.

Ved hvidovre mærket var vi stadig lidt foran den anden 99er og nu var der “kun” 10 mil kryds tilbage til målet i Køge. De fleste sejlede ind under land, og det var da også vores plan, men kort efter blev vi ramt af et område med let vind, og det endte med at vi vendte ud i søen i let modstrøm , men mere vind. Da vi kort tid vendte ind under land havde vi vundet ikke så lidt på dette ben, så alle var i højt humør. Det galdt om at komme så tæt på land for at få lidt bølge læ, men ikke så tæt at at man blev fanget af de mange fiske net omkring Mosede. Kort før mål opdaget vi, at vi havde forsejlet os til det afviser mærke som lå kort før mål, og vi måtte derfor falde en del af for at runde dette, og kunne sejle i mål som 15. båd i alt og 4er i vores løb.

Efter sejladsen er der øl og suppe , men i år sprang vi over, og sejlede istedet direkte mod Vallensbæk. Da vi kom i mål stod logen på 60 mil og alle var godt trætte, heldigvis kunne resten af dagen bruges i sofaen med at se F1 løb på optageren

Morten Vinther

X-99 Den 425
Maxine

 

foto: Jacob Lapp

Go to top