Endnu et år er gået med Corona, men i 2021 fik vi dog muligheden for at sejle lidt mere kapsejlads, end året før. Dels havde sommervarmen gjort sit for at dæmpe pandemien, og dels blev mange af os færdigvaccineret i løbet af forsommeren.

Sejlersæsonen bød på forskellige tilbud, og i foråret havde Sejlklubben Sundet d. 8. maj lagt op til præmieren på en ny tilbagevendende årlig begivenhed, Øresund Rundt. Sejladsen blev en stor succes med næsten 100 startende både på en kølig forårsdag med god vind. X-99 feltet var stort og vi blev næststørste klasse med 7 både, kun overgået af spækhuggerne. Vi ser frem til næste års sejlads.

Bestyrelsen havde i løbet af vinteren og foråret 2021 gjort et stort benarbejde, for at opnå et støttebeløb fra Dansk Sejlunion til X-99 klassen. Det resulterede i et mindeværdigt træningsstævne i Svanemøllebugten, North Trim Cup d. 12-13. juni, - et positivt samarbejde imellem X-99 Klubbens bestyrelse, Sejlklubben Sundet og North Sails. Med 10 startende X-99ere fra forskellige danske havne løb træningsstævnet af stablen i hård vind over to dage. Læs mere på Facebook og http://www.x99.dk . Vi forsøger at gentage succesen i 2022, og datoen er foreløbigt sat til weekenden d. 11-12 Juni.

Palby Fyn Cup 2021 blev desværre aflyst igen pga. Corona pandemien, men indtil aflysningen kom havde omkring 20 stk. X-99’ere tilmeldt sig. Undertegnede forsøgte at opretholde interessen for X-99 sejlerne og inviterede samme dag til at vores uofficielle DM kunne gennemføres alligevel som en enkeltklasse-dyst rundt om Fyn. Desværre var der kun 7 tilmeldinger til denne løsning, og vi måtte endeligt aflyse. Vi ser nu meget frem til Palby Fyn Cup 2022, og i skrivende stund er der allerede 4 tilmeldte X-99’ere.

Andre sejladser som Vedbæk Cup og Silver Rudder blev gennemført i år, og mest bemærkelsesværdigt var nok Thomas Nielsens enestående præstation i MaxX # 467 ved først og fremmest at vinde over de 8 andre X-99 deltagere, men også at gennemføre turen rundt om Fyn i den imponerende tid på kun 20.33 timer. Stort tillykke til Thomas. Se beretning her. Spændende udvikling er, at Elvstrøm Sails til næste år har udlovet en spiler til vinderen af X-99 løbet. Se Minbaad.dk Det kan måske give inspiration til flere X-99 sejlere om deltagelse

julx99

 næste år.

I slutningen af november afholdt vi bestyrelsesmøde, og her mødte næsten hele bestyrelsen op hos formanden til en konstruktiv evaluering af sæsonen 2021, planlægning af 2022 og en hyggelig efterfølgende julefrokost. Mødereferat følger på hjemmesiden snarest. Her vil man bl.a. kunne læse om det initiativ, der er blevet taget til den længe ventede opdatering af vores x99.dk hjemmeside, som vil blive lanceret i løbet af foråret.

Vi har kunnet konstatere en positiv tilgang af medlemmer i X-99 klubben de seneste år, bl.a. fordi mange både har skiftet ejer og den hype, vi fik skabt i 2018, da vi lancerede vores uofficielle DM ved Palby Fyn Cup. Tilgangen på nye medlemmer i 2021 skyldes dels den DS støttede træningsweekend d. 12-13. juni, der vagte stor bevågenhed og interesse og resulterede i stor deltagelse. Velkommen til alle nye medlemmer. Vi er pt. 29 både på listen. Med de ord vil jeg på vegne af X-99 bestyrelsen ønske alle X-99 sejlere en rigtig god jul og et godt og sundt nytår med masser af gode sejleroplevelser i 2022 sæsonen.

skyggeFAx jul

Med venlig hilsen Michael Jeppesen, formand X-99 # 421 ”SkyggefaXe”

Go to top